Cooperació Internacional

Experiències en cooperació pel desenvolupament en països del tercer món realitzant estades solidàries a Colòmbia, Salvador, Nicaragua, Equador, República Dominicana, Bòsnia Hercegovina.

Col·laboració professional en un projecte de Grups d’Ajuda Mútua per a dones i adolescents víctimes de la violència, del col·lectiu de dones Itzá de Managua, Inprhu a Nicaragua. Campanyes d’informació i denúncia amb la Plataforma Suport de Resolució de Conflicte als Grans Llacs.

Taula Rodona amb l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí, Dones Sahrauís i Front Polisario ONG Terra a Mostar, Bòsnia Hercegovina : projecte atenció a la infantesa en situació de risc com a resultat de la guerra .

Suport psicopedagògic per a la infantesa en l‘Associació Peruana Adevi a Lima, aportant material educatiu e intercanviant coneixement amb educadors/es i psicòlegs/ues de l’associació.

Intercanvi d’experiències professionals i suport a l’aula psicopedagògica del Centre d’Integració Educativa Luis Alberto Luna Tobar, CIELALT, a l’Equador.  

 

Equador projecte “Yo si puedo”

Educació nens i nenes amb necessitats especifiques
PSFC ha col·laborat des de el 1996 fins al 2014, amb suport econòmic alguns anys, per a la contractació d’un Psicòleg/a escolar, al presentar-ho a la subvenció del 0’7 del COPC per a projectes socials a més del suport logistic i d’ntercanvi dèxperiencies en estades a l'escola.

“Yo si puedo” és un projecte d’Educació de nens i nenes amb Necessitats Educatives Especifiques (NEE) de la Fundació Crecer, en coordinació amb el Centre d’Integració Educativa Luis Alberto Lluna Tobar (Cielalt). La “Fundació Crecer” es una escola d’educació Especial i d’Integració Educativa, a la qual assisteixen nens i nenes alguns amb necessitats especials educatives (N.E.E.). També joves que s’integren d’acord al nivell educatiu a les aules d’educació especial, regular i als pre tallers existents.

El Projecte es troba a la població de Santa Isabel en la serra andina d’Equador. 

 

Kenya

L’any 2005 es va dur a terme un projecte conjuntament amb Farmamundi, a la població de Mwangeni , Kitui , una zona interior i rural de Kenya amb un índex elevat de persones afectades pel VIH / SIDA i la malària.

Dispensari a Kenya
El Projecte de Farmamundi, finançat per l’Oficina de “Cooperació al Desenvolupament” de la Generalitat de Catalunya, consistia en l’enviament de medicaments i material mèdic per a un any i la contractació de 3 persones (1 infermera i 2 auxiliars ) durant 6 mesos. La població local va contribuir a construir l’edifici del dispensari i la posada en marxa del mateix.  L’objectiu general del projecte va ser l’atenció sanitària de la població local i en concret el programa d’educació per a la salut en VIH/SIDA, ja que la prevenció era l’única eina que podia parar el contagi pel fet que la població no tenia accés a la medicació antiretroviral. Les tasques d’educació per a la salut van ser realitzades pels promotors de la salut formats per la infermera per fer tasques de counseling i crear grups d’ajuda a persones afectades pel VIH / SIDA .

Visita a una escola
L’assessorament psicològic va consistir en supervisar i assessorar aquest programa durant un mes d’estada en el lloc i posteriorment realitzar una campanya de sensibilització amb conferència i exposició fotogràfica del projecte i de la zona, al COPC, tasca duta a terme per Psicolegs sense fronteres Catalunya. Aquest projecte, acabat el 2007, va suposar un impuls per a la continuïtat del dispensari i l’assistència sanitària de la zona gràcies a l’enviament de medicaments. 

6 comentaris a “Cooperació Internacional”

  1. Bona tarda,

    Em dic Júlia Pallarès i Escorial i soc psicòloga general sanitària.
    Us escric perquè m’agradaria participar en algun projecte de cooperació internacional relacionat amb la psicologia. Estaria molt agraïda si m’ajudéssiu a obtenir més informació o a conèixer les passes a seguir per iniciar-me en aquest camp. Estem en contacte.

    Moltes gràcies,

    Júlia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *