Projecte d’atenció psicològica solidària i intervenció psicosocial comunitària per a persones
sense recursos i col·lectius vulnerables

Consta de diverses àreas: (veure informació a cada apartat)

  • Atenció psicològica
  • Supervisió
  • Grups soci-terapèutics
  • Tallers monogràfics organitzats segons peticions i necessitats

Dirigit a persones amb pocs recursos econòmics o en risc d’exclusió social. La finalitat és facilitar un espai psicològic d’atenció a les persones a nivell individual i grupal, per des de la psicologia propiciar una millor qualitat de vida. Iniciat al Barri del Poble Sec de Barcelona,  s’ha està extenent a d’altres indrets a través d’associacions o entitats com Càrites, Sos Racisme, Fundació Itaka Tot Raval, Serveis Socials de Sant Joan Dèu, Fundació Àmbit Prevenció, CAP’s, Projecte Mujeres Pa’lante a l’Hospitalet de Llobregat, Caritas Girona, El Segrià. Fundació Jericó de Lleida, Serveis Socials Vilassar Mar i altres indrets de Catalunya.

Aquest projecte posa de manifest que el treball en xarxa es una línia d’intervenció per la qual optem, incrementant la cooperació amb entitats vinculades a la millora i el benestar dels col·lectius més desfavorits de la societat, mitjançant la intervenció directa per millorar la convivència en la comunitat.

Es important també,  per donar visibilitat al treball psicològic i a la necessitat de reincorporar psicòlegs i psicòlogues a la xarxa pública i a les entitats.

Disposem d’una amplia plataforma de psicòlegs per fer una funció solidaria, mentre sigui necessària.

Implementem el projecte, on sorgeixi la demanda psicològica, per donar resposta a una realitat i a una població cada cop més necessitada de
suport psicològic, provocada per els fluxos migratoris, la crisis econòmica i les pèrdues de treball que han originat més pobresa.

Creiem que és fonamental per el present i el futur de la psicologia, reivindicar el reconeixement social de la professió, a través de tenir presència tant en l’àmbit públic com en el de les entitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *